0653186053

©2019 by Be-Stronger

AANGEBODEN DIENSTEN

Ik help u bij iedere stap

 

HULP BIJ PGB

Aanvraag en ondersteuning

Pgb aanvragen? Kiest u voor Zorg in Natura (ZIN) of voor een Persoonsgebonden Budget (PGB)? Welke gevolgen heeft deze keuze voor uw persoonlijke situatie? Wanneer u zorg nodig heeft, kunt u een beroep doen op de overheid of de zorgverzekeraar. Hiervoor moet u een indicatie aanvragen. De aanvraag moet voldoen aan een aantal voorwaarden. Ik ben door jarenlange ervaring op de hoogte van deze voorwaarden en kan de aanvraag op deskundige wijze voor u verzorgen. Uiteraard in samenspraak met u, zodat u precies weet wat u kunt verwachten. Bij een pgb aanvraag neemt de indicatie-instelling contact met u op. Wanneer u daar behoefte aan heeft coach ik u op dit (telefoon)gesprek. Bij een huisbezoek van de indicatie-instelling ben ik in principe aanwezig. Wat uw vraag betreffende PGB ook is, Be-Stronger helpt u op weg met een persoonlijk en deskundig pgb advies.

CREATIEVE THERAPIE

Het doel van kunst is niet het uiterlijk van dingen weer te geven maar het innerlijk

Wat kan het toch lastig zijn om te praten over wat er in je omgaat. Om te vertellen wat je voelt of om überhaupt te weten wat je voelt. Het kan zo confronterend zijn, of verwarrend, of beangstigend. Er gaat veel in je om. Hoe krijg je dat helder en begrijpelijk verwoord? Hoe krijg je er grip op? Soms schieten woorden te kort. Soms zegt een beeld meer, dan duizend woorden.

Voor creatieve of kunstzinnige therapie hoef je geen kunstenaar te zijn. Iedereen is van nature creatief.
Ik hoor mensen regelmatig zeggen dat ze het helemaal niet kunnen; schilderen, tekenen, boetseren of op een andere manier creatief bezig zijn. Het wordt toch lelijk. Het draait bij creatieve therapie helemaal niet om of iets mooi wordt. Dat oordeel doet er niet toe. Het gaat erom dat je iets maakt. En als datgene wat je maakt je inzicht kan geven over jouw gevoelens, gedachten, gedrag of relaties, dan is dat heel mooi meegenomen.
Vaak ontdek je bijvoorbeeld, in de manier waarop je werkt aan een kunstwerk, dat je zo ook te werk gaat in het dagelijks leven: op school, in sociale situaties, op je werk of in je relatie. Je komt  bijvoorbeeld je oordelen tegen, je ongeduld of je onzekerheid. Dat kan behoorlijk confronterend zijn. Maar het maakt wel veel duidelijk, waardoor je dingen kunt gaan veranderen in je dagelijkse leven.

Het kan veilig voelen om iets tussen jezelf en je gevoel te plaatsen. Direct in contact komen met nare herinneringen, gevoelens of gedachten kan heel overweldigend zijn. Als je er een kunstzinnige middel - bijvoorbeeld verf - tussenplaatst, kan dit je de moed geven om die nare herinneringen, gevoelens of gedachten onder ogen te komen en een plekje te geven.

SCHOOLBEGELEIDING

Een goed gesprek

Zodra u kind naar school gaat krijgt u te maken met docenten en met allerlei vragen. Zit mijn kind wel goed in deze klas. Zit het wel in de juiste? Moet mijn kind blijven zitten of juist een klas over slaan. Welke vervolg opleiding pas het beste bij mijn kind om over problemen als dyslexie en dyscalculie nog maar te zwijgen. Soms kunt u dit niet alleen omdat u gewoon niet zo mondig bent, of omdat u vast loopt op school, dan kan ik u helpen om een goed gesprek over het onderwijs van uw kind op gang te brengen.

JONGERENCOACH

Won't stop till we surrender

Nu nog bezig met de opleiding OPC ( NHA en psychodidact) en jongenrencoach (Civas) maar zodra ik mijn diploma heb, help ik graag  jongeren met al hun problemen. Tevens bezig met specialisaties in Autisme, hoogbegaafheid, stressmanagement maar daarover terzijnertijd meer.